KiNet-ov kuhar Homepage KiNet-ov kuhar Homepage

Dobrodosao Gost Register Login Pretrazi Forum Prikazi listu clanova foruma
 Svi forumi
  Kolači

Predmet Tema: Dalias kolaci  Posalji odgovor na post Nova tema
Poruka poslana od dalija on 09 travanj 2008 u 19:11 - IP Logged
Pogled dalija's Profil Profil   Trazenje drugih postova od dalija Trazi   Navod dalija Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
dalija
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
07 travanj 2008
188 Postovi

Poruka poslana od kadulja on 09 travanj 2008 u 20:02 - IP Logged
Pogled kadulja's Profil Profil   Trazenje drugih postova od kadulja Trazi   Navod kadulja Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
kadulja
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
08 travanj 2007
297 Postovi

Draga dalija,kolacici su ti odlicni,ama bas nista im ne fali.Ima tu husarskih kolacicia,toblerone,ljesnjak trokutica,lincera,non plus ultra,bombica,islera,salamica,kosnica,orahnjacica....................Dosta sam ih prepoznala.Sto se cokoladnih kocki tice jedva cekam da napises koje su.Vidim tu vise razlicitih vrsta.Jako fino i pedantno si to napravila.Sada ces nas jos pocastiti i kojim recepticem.

Sve u svemu majstorski napravljeno.Bas mi je drago da si sa nama.

Poruka poslana od vesna korica on 09 travanj 2008 u 21:40 - IP Logged
Pogled vesna korica's Profil Profil   Trazenje drugih postova od vesna korica Trazi   Navod vesna korica Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
vesna korica
Zlatni clan
Zlatni clan
France
23 listopad 2006
418 Postovi
svaka cast  samo napred .Jako lepo izgledaju.ljubac

Poruka poslana od dalija on 09 travanj 2008 u 22:02 - IP Logged
Pogled dalija's Profil Profil   Trazenje drugih postova od dalija Trazi   Navod dalija Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
dalija
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
07 travanj 2008
188 Postovi
drage moje kad sam to od vas doživjela obećajem da ću biti boolja. puno vam hvala. sad vježbam tortu za ovaj vikend. Vesninu, ha ha. No htela bi da zgleda ko Vesnina.

Poruka poslana od pahuljica on 10 travanj 2008 u 08:41 - IP Logged
Pogled pahuljica's Profil Profil   Trazenje drugih postova od pahuljica Trazi   Navod pahuljica Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
pahuljica
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
24 veljača 2007
511 Postovi
OOOO, stigli su napokon i dalijini kolačeki...
Prefino izgledaju....još tortice...pa nemoj se omalovažavati...vidiš da si majstorica kao i mi ostale..uostalom na ovom forumu nema one koja to nije...

Još uhvati vremena pa nam napiši koji receptić kojeg još nismo probali...

-------------
...i svakim danom sve je sla'ja kad Nadalina muti jaja...

Poruka poslana od kadulja on 10 travanj 2008 u 09:23 - IP Logged
Pogled kadulja's Profil Profil   Trazenje drugih postova od kadulja Trazi   Navod kadulja Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
kadulja
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
08 travanj 2007
297 Postovi

Draga dalija....gdje su nestale ostale slike koje si jucer poslala.Nesto nije u redu sa tvojim privatnim porukama,ne mogu se otvorit.

Sto se slikica tice da bi bile sve na jednom mjestu,tako da ne moras za svaku sliku otvarati novi topic,nadam se da ce ti nasa Milica kao administrator to bolje objasniti od nas.

Cekamo slikicu torte koju ces raditi za vikend.

....Gusti su gusti.....

Poruka poslana od dalija on 10 travanj 2008 u 22:11 - IP Logged
dalija
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
07 travanj 2008
188 Postovi
Sad sam došla iz metropole, u Metrou nema ništ za kolače. u šoku sam jer nema mojih kolača.... veli moja kćer da ih je neko pojel. Kaj sad to znači? Kaduljice zar niti jednu nisi mogla pročitati? Imam par pitanja za tebe. Ima li na forumu recept za kolač s borovnicama? Koliko ranije mogu napraviti lješnjakove piramide ako mi trebaju za nedjelju? Knjiga s receptima mi se popunila ovih dana od kad sam na forumu.

Poruka poslana od dalija on 10 travanj 2008 u 22:52 - IP Logged
dalija
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
07 travanj 2008
188 Postovi

Evo curke ja sam ponovo stavila šest svojih slika pa kaj bude. Padam s nogu, još sutra i godišnji. Samo bum pekla kolače, no i gorice kopala. Pusa svima.

Poruka poslana od dalija on 10 travanj 2008 u 23:47 - IP Logged
dalija
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
07 travanj 2008
188 Postovi
TORTA OD LJEŠNJAKA

Poruka poslana od dalija on 10 travanj 2008 u 23:48 - IP Logged
dalija
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
07 travanj 2008
188 Postovi
ŠTAVERKA

Poruka poslana od dalija on 10 travanj 2008 u 23:48 - IP Logged
dalija
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
07 travanj 2008
188 Postovi
DOMINO KOCKE

Poruka poslana od dalija on 10 travanj 2008 u 23:49 - IP Logged
dalija
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
07 travanj 2008
188 Postovi
BIJELI TROKUTI

Poruka poslana od dalija on 10 travanj 2008 u 23:50 - IP Logged
dalija
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
07 travanj 2008
188 Postovi
KESTEN ROLADA

Poruka poslana od dalija on 10 travanj 2008 u 23:55 - IP Logged
dalija
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
07 travanj 2008
188 Postovi
MAĐARICA

Poruka poslana od milica on 11 travanj 2008 u 00:35 - IP Logged
Pogled milica's Profil Profil   Trazenje drugih postova od milica Trazi   Navod milica Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
milica
Forum Moderator
Forum Moderator
Croatia
18 rujan 2005
974 Postovi

Odlični kolačići Dalija!Bravo i dobrodošla.Izvanredno uredno i pedantno napravljeni...super su!

Poruka poslana od Rorryca on 11 travanj 2008 u 09:15 - IP Logged
Pogled Rorryca's Profil Profil   Trazenje drugih postova od Rorryca Trazi   Navod Rorryca Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
Rorryca
Standardni clan
Standardni clan
Croatia
27 rujan 2007
44 Postovi
Draga Dalija, bravo za kolace i tortu, vidi se da si mestrovica...ovako lijepe slike tvog umijeca...ma osvjezila si mi dan... hvala.

-------------
Rori

Poruka poslana od pahuljica on 11 travanj 2008 u 13:40 - IP Logged
Pogled pahuljica's Profil Profil   Trazenje drugih postova od pahuljica Trazi   Navod pahuljica Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
pahuljica
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
24 veljača 2007
511 Postovi
Što se dešava...poslala sam odgovor a on nestao...
Draga Dalija vidim ja da si ti prava majstorica za kolače...a ti ono reče da češ navratiti za par godina kad naučiš raditi...
Sad brzo recepte na sunce...jel ono sa bezbroj korica - rozen pita, kako radiš bijele trokute...što si ono stavila u sredinu?
Hajde nemoj samo raditi...sjedni malo i piši...odmori nogice...

-------------
...i svakim danom sve je sla'ja kad Nadalina muti jaja...

Poruka poslana od kadulja on 11 travanj 2008 u 20:32 - IP Logged
kadulja
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
08 travanj 2007
297 Postovi

Stigle su i nove slikice.Majstorski napravljeno,cista petica od mene.Kao sto je pahuljica rekla, sada recepte na sunce.Interesira me druga slikica ispod torte.Koje su to kocke,receptic molim.Milslim da su  batons cokoladni keksi u sredini u bijeloj tobleroni i zele bonboni.

Sto se kosnica i piramida tice mozes ih napravit ranije i drzat u frizideru.Nista im nece biti.Nisam mogla otvorit niti jednu tvoju poruku.Pokusaj ponovo onako kako sam ti napisala.Sto se kolaca sa borovnicama tice ja imam jedan koji mi je super.Jako je ukusan i svi koji su ga jeli rekli su da je odlican.Napisat cu ti recept ,mislim da sam ga vec negdje napisala ali ga ne mogu naci na forumu.

KOLAC S BOROVNICAMA

Tijesto:3 jaja

3 zlice secera

1 vanilin secer

3 zlice brasna

1 zlica ruma

2 zlice mlijeka

Izmiksat zumanjke sa secerom i vanilin seceromZicom (pjenjacom)lagano dodati snijeg od bjelanjaka i brasno.Ispeci biskvit.Ohladjen navlazit mjesavinom ruma i mlijeka.Lim je velicine 30x40cm.

KREMA:1 zumanjak

10 dag secera

zlica mlijeka

25 dag dukatele classsic

sok od pola limuna

1 vrecica zelatine u prahu ili 4 lista zelatine

1 bjelanjak

1 slatko vrhnje-2,5 dl-ne biljno

Izmiksati zumanjak,secer,mlijeko i dukatelu .Dodati sok od pola limuna.Zelatinu u prahu pripremit prema uputi na vrecici,pa dodati pripremljenoj smjesi.Zatim dodati lagano snijeg od bjelanjaka i smiksano slatko vrhnje.Kremu namazati na ohladjen biskvit i stavit u frizider dok se pripremi preljev.

PRELJEV:1 dl vode

10 dag secera

0,5 kg borovnica

1 vrecica zelatine u prahu ili 4 lista zelatine

Zakipiti vodu sa secerom,dodati borovnice i pustiti da malo prokuha.Maknuti sa vatre.Zelatinu pripremiti po uputstvu na vrecici i dodati smjesi.  Kad se smjesa ohladi preliti po kolacu.Staviti u frizider da se dobro rashladi prije rezanja.

Ja koristim zelatinu u prahu.  Borovnice imam smrznute. Ako sam ti pomogla ovim recepticem bit ce mi drago. 

Poruka poslana od kucanica on 12 travanj 2008 u 01:25 - IP Logged
Pogled kucanica's Profil Profil   Trazenje drugih postova od kucanica Trazi   Navod kucanica Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
kucanica
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
08 veljača 2007
243 Postovi
Vau, koji prekrasni kolaci! Koje su ono oblatne? I koja pita je ono odmah ispod oblatna sa debelim slojem kreme i bijelom glazurom? Sve jedan ljepsi od drugog. Jel moze koji recept od tih, molim te? I za one trokute bijele.

Poruka poslana od dalija on 12 travanj 2008 u 12:46 - IP Logged
dalija
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
07 travanj 2008
188 Postovi
Drage moje, sad sam uhvatila dve minute sve recepte bum vam napisala sutra jer mi djete slavi 15 rođendan pa bum zatvorena u sobi. Jučer sam pekla pet vrsta nakon kopanja gorica pa sad idem odmoriti oči a kad se probudim idem pokušati napraviti Vesninu BB tortu. dRŽITE FIGE. P.S. Postala sam ovisnica o vama. Jučer sam se loše osjećala jer nisam stigla na forum i danas sam jedva čekala da narežem kolače pa da vas cujem. Pahuljice ono s puno kora je mađarica za koju ja karameliziram kremu. Vidim da vas interesira onaj bijeli kolač. To su domino kocke, recept sutra kak sam obećala. Kaduljo hvala na receptu za borovnice. trebala te bum puno ovih dana. Da u bijelim trokutima su batons keksi. Florisima tvoje boeme radim skoro svaki dan. Napravim pet ili šest kora pa kad ih poškropim s  mlijekom i rumom budu premekani, a i s glazurama imam problema. Kaduljo kak radišglazure i kak uspjevaš da se ne vidi gdje si ih držala dok su bili u čokoladi?? Pusa.

If you wish to post a reply to this thread you must first Login
Ako niste ve registrirani morate se registrirati register

Skok u forum Stranica of 11  Posalji odgovor na post Nova tema
Verzija za tiskanje Verzija za tiskanje