|
Stigle su i nove slikice.Majstorski napravljeno,cista petica od mene.Kao sto je pahuljica rekla, sada recepte na sunce.Interesira me druga slikica ispod torte.Koje su to kocke,receptic molim.Milslim da su batons cokoladni keksi u sredini u bijeloj tobleroni i zele bonboni.
Sto se kosnica i piramida tice mozes ih napravit ranije i drzat u frizideru.Nista im nece biti.Nisam mogla otvorit niti jednu tvoju poruku.Pokusaj ponovo onako kako sam ti napisala.Sto se kolaca sa borovnicama tice ja imam jedan koji mi je super.Jako je ukusan i svi koji su ga jeli rekli su da je odlican.Napisat cu ti recept ,mislim da sam ga vec negdje napisala ali ga ne mogu naci na forumu.
KOLAC S BOROVNICAMA
Tijesto:3 jaja
3 zlice secera
1 vanilin secer
3 zlice brasna
1 zlica ruma
2 zlice mlijeka
Izmiksat zumanjke sa secerom i vanilin seceromZicom (pjenjacom)lagano dodati snijeg od bjelanjaka i brasno.Ispeci biskvit.Ohladjen navlazit mjesavinom ruma i mlijeka.Lim je velicine 30x40cm.
KREMA:1 zumanjak
10 dag secera
zlica mlijeka
25 dag dukatele classsic
sok od pola limuna
1 vrecica zelatine u prahu ili 4 lista zelatine
1 bjelanjak
1 slatko vrhnje-2,5 dl-ne biljno
Izmiksati zumanjak,secer,mlijeko i dukatelu .Dodati sok od pola limuna.Zelatinu u prahu pripremit prema uputi na vrecici,pa dodati pripremljenoj smjesi.Zatim dodati lagano snijeg od bjelanjaka i smiksano slatko vrhnje.Kremu namazati na ohladjen biskvit i stavit u frizider dok se pripremi preljev.
PRELJEV:1 dl vode
10 dag secera
0,5 kg borovnica
1 vrecica zelatine u prahu ili 4 lista zelatine
Zakipiti vodu sa secerom,dodati borovnice i pustiti da malo prokuha.Maknuti sa vatre.Zelatinu pripremiti po uputstvu na vrecici i dodati smjesi. Kad se smjesa ohladi preliti po kolacu.Staviti u frizider da se dobro rashladi prije rezanja.
Ja koristim zelatinu u prahu. Borovnice imam smrznute. Ako sam ti pomogla ovim recepticem bit ce mi drago.
|