KiNet-ov kuhar Homepage KiNet-ov kuhar Homepage

Dobrodosao Gost Register Login Pretrazi Forum Prikazi listu clanova foruma
 Svi forumi
  Kolači

Predmet Tema: Dalias kolaci  Posalji odgovor na post Nova tema
Poruka poslana od dalija on 10 rujan 2008 u 19:25 - IP Logged
Pogled dalija's Profil Profil   Trazenje drugih postova od dalija Trazi   Navod dalija Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
dalija
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
07 travanj 2008
188 Postovi

Poruka poslana od dalija on 10 rujan 2008 u 19:27 - IP Logged
Pogled dalija's Profil Profil   Trazenje drugih postova od dalija Trazi   Navod dalija Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
dalija
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
07 travanj 2008
188 Postovi
To je moja  beba. mala a otraga i velika

Poruka poslana od mačkica on 12 rujan 2008 u 00:30 - IP Logged
Pogled mačkica's Profil Profil   Trazenje drugih postova od mačkica Trazi   Navod mačkica Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
mačkica
Standardni clan
Standardni clan

12 rujan 2008
1 Postovi
Pozdrav!
Dalija, bi li mi mogla napisati recept za kolače sa slike od 14.8. i 19.6.. Puno hvala.

Poruka poslana od dalija on 12 rujan 2008 u 19:41 - IP Logged
dalija
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
07 travanj 2008
188 Postovi
Pozdrav i tebi mačkice. kolači od 14.8. su kokos išleri od kadulje  za koje se recept sa slikom nalazi na osnovnoj strani kolača, a 19.06. ti je recept za florisimine boeme na strani 4 kaduljinih kolača (MOJI KOLAČI) a za ove boeme u sredini stiže recept ovih dana. pozdrav, ako nekaj nebu jasno čujemo se.

Poruka poslana od dalija on 14 rujan 2008 u 21:16 - IP Logged
dalija
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
07 travanj 2008
188 Postovi

Poruka poslana od dalija on 14 rujan 2008 u 21:27 - IP Logged
dalija
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
07 travanj 2008
188 Postovi

Curke evo recepata koje sam dužna:ZA DIDI NUTELA KOLAČ

20dkg oraha nasjeckati i posuti na papir u velikom protvanju. Izraditi 10 bjelanjaka, 25 dkg štaub šećera i dodati žlicu octa. Premazati preko oraha i sušiti 1-1,5 sat na 150 stupnjeva.Na okrenuto i vruće namazati nutelu.

FIL: 1,5 litra mlijeka,25 dkg šećera, 10 žumanjaka, 3 pudinga od vanilije i 6 žlica brašna skuhati. U hladno dodati 1 margarin. Fil podijeliti na dva dijela i u jedan staviti 10 dkg čokolade. Filati jednu žlicu smeđeg, 1 žlicu žutog fila. Gore staviti slatko vrhnje i ukrasiti ribanom čokoladom.

strana 10 slika 02.08.2008.

Poruka poslana od dalija on 14 rujan 2008 u 21:46 - IP Logged
dalija
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
07 travanj 2008
188 Postovi

ZA MAČKICU: BOEM

TIJESTO:  10 bjelanjaka,28 dkg šećera,28 dkg prženih mljevenih lješnjaka,2 žlice kakaoa, 1 žlica brašna, 1/2 pzp.

Bjelanjke istuci u čvrst snijeg, dodaj šećer pa još dobro izradi. Posebno umiješaj brašno,pzp i kakao pa sve zajedno prosijati.U bjelanjke i šećer dodati pržene mljevene lješnajke i izmješaj.Na kraju lagano izmiješati brašno sa ostalim sastojcima. Podijeliti na tri dijela i na papiru za pečenje peći kore jednu po jednu na 180 c 20 minuta ili ako je pećnica s ventilatorom onda na 170 c (VRUĆI ZRAK NA TRI RAZINE) isto 20 minuta.

KREMA: 1 litra mlijeka, 20 dkg šećera,1 puding od vanilije,6 žlica brašna, 10 žumanjaka, 20 dkg margarina,5 dkg maslaca, 2 štangice čokolade za kuhanje.

Jedan dio mlijeka izmješati sa svim sastojcima osim margarina,maslaca,čokolade i skuhati u preostalom zakuhanom mlijeku. U hladnu kremu umiješaj izrađeni maslac i margarin i podijeli na tri jednaka dijela. U jedan dio stavi otopljenu čokoladu. sl*gati kora-žuta krema-kora-čokoladna krema-kora-žuta krema.Posipati sa lješnjacima ili ribanom čokoladom.

Poruka poslana od dalija on 14 rujan 2008 u 21:47 - IP Logged
dalija
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
07 travanj 2008
188 Postovi

AKO SAM KOME KAJ JOŠ DUŽNA MISLIM NA RECEPTE PIŠITE.

POZDRAV KADULJI, MILICI VESNI I SVIMA KOJE SE NE JAVLJAJU.

Poruka poslana od vesna korica on 15 rujan 2008 u 07:55 - IP Logged
Pogled vesna korica's Profil Profil   Trazenje drugih postova od vesna korica Trazi   Navod vesna korica Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
vesna korica
Zlatni clan
Zlatni clan
France
23 listopad 2006
418 Postovi
ohohoohoohho nova slikica i tortiljica  prekrasno.Bome pekrasno.svaka cast majstorice.Budem ti ja poslala nastavak br 13 pa ce ti slikica biti jos perfektnija_mislim i ovako je lepa _da se nenaddjes uvredjenom _strava dobra ja jos nisam imala prilike da radim pantera roz ali bit ce bit ce.ljubac zenskic

Poruka poslana od kadulja on 15 rujan 2008 u 11:07 - IP Logged
Pogled kadulja's Profil Profil   Trazenje drugih postova od kadulja Trazi   Navod kadulja Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
kadulja
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
08 travanj 2007
297 Postovi

Draga dalija,ja se jucer vratila nakon duzeg vremena kad ono kolaca i torti kao u prici. Sve pohvale od mene za tortice i kolacice(fino si uradila kokos islere).Bila si vrijedna  i  hvala ti na ovim finim kolacima.Obozavam gledati slike.

Zao mi je da se nismo uspjele vidit.Nadam se da cemo imati jos prilike za druzenje.

Cmokic.....

Poruka poslana od didi on 15 rujan 2008 u 20:10 - IP Logged
Pogled didi's Profil Profil   Trazenje drugih postova od didi Trazi   Navod didi Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
didi
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
22 travanj 2008
105 Postovi

Dalijice,hvala ti puno za receptić,odmah ću ga isprobati,baš me zanima okus,kad izgleda tako dobro.Tortica ti je stvarno lijepa,stvarno se vidi veliki napredak na tvojim tortama,da se lijepo uvježbavaš.Ja još nikad nisam probala radit tako slikicu,miskim da sam zelena za to a iskreno ne znam kako,da li za to treba šablona ili gledaš u sliku pa radiš,kako ti to radiš?Pusa i pozdrav od mene...

-------------
didi

Poruka poslana od pahuljica on 15 rujan 2008 u 20:30 - IP Logged
Pogled pahuljica's Profil Profil   Trazenje drugih postova od pahuljica Trazi   Navod pahuljica Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
pahuljica
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
24 veljača 2007
511 Postovi
...dalijice...pinkić ti je OK...samo ti je do kraja ponestalo malo strpljenja...vidi se po rubovima...onim roza...a kako i nebi nakon toliko pikanja...zaboli ruka...a rezervne nema...

-------------
...i svakim danom sve je sla'ja kad Nadalina muti jaja...

Poruka poslana od pahuljica on 15 rujan 2008 u 20:39 - IP Logged
Pogled pahuljica's Profil Profil   Trazenje drugih postova od pahuljica Trazi   Navod pahuljica Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
pahuljica
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
24 veljača 2007
511 Postovi
evo ubacit ću ovdje odgovor za didi i slikanje po torti...to nas je naučila naša draga Vesna...pa samo ponavljam naučenu lekciju...

...dakle tortu po vrhu preliješ čokoladom...pustiš da se stisne, stvrdne, ohladi...kako ti drago...odabranu sliku prisloniš na čokoladu i oštrom iglicom napraviš konture slike...vanjske i unutarnje...zatim odmakneš sliku i po napikanim rupicama prijeđeš rastopljenom čokoladom koju si usula u plastičnu vrećicu za pisanje i napravila sasvim malu rupicu...tj. crtaš sliku čokoladom...kad se i to ohladi, uzmeš šlag obojaš potrebnim bojam i sa najmanjim nastavkom koji imaš pikaš po slici...Vesna nas je naučila da najprije radimo najsvjetlije boje pa kasnije tamnije...jer je iskoristivost šlaga veća...odnosno manje ga treba...odnosno...u svijetlu boju dodaš tamnije pa to iskoristiš umjesto da baciš...ja to još nisam uspjela regulirati...još uvijek bacam puno šlaga u svim bojama...
...kad si napikala glavnu sliku...prebaciš se na pikanje pozadine...to možeš i malo većim nastavkom...jer do tada ti već otpada ruka od stiskanja vrećice...
...za početak izaberi neku sličicu sa manje sitnih detalja...i hrabro kreni...

-------------
...i svakim danom sve je sla'ja kad Nadalina muti jaja...

Poruka poslana od dalija on 15 rujan 2008 u 21:51 - IP Logged
dalija
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
07 travanj 2008
188 Postovi

Drage moje drago mi je da sam vas razbudila, Vesna dušo kaj je najgore torta je rađena sa nastavkom 13 ali nije bilo vremena da mi se šlag malo stvrdne ali obećajem da će biti bolje.

Pahuljice nije  nestalo strpljenja nego vremena tj ostalo mi boje pa da još nekaj načvrknem i onda zaj...eznem. Kupila sam protvanje za krevet i probala bum mužu za rođendan napraviti krevet, sve prema tvojim uputama jer sam ih sve zapisala da nebi bilo nismo znali, ako ne uspije ti buš kriva, hahaha....

Kaduljice čujem da kod tebe ima krasan shoping centar pa bi mogle dogovoriti neki susret (mislim imala bi izgovor za mužija). Javi obavezno kad počnu sniženja. Drago mi je da su ti se dopali tvoji išleri. Puna mi je knjiga tvojih recepata koji su favoriti.

Mačkice je sve u redu s receptima? Pozdrav muffinu.

PUSA SVIMA.

Poruka poslana od vesna korica on 15 rujan 2008 u 23:07 - IP Logged
Pogled vesna korica's Profil Profil   Trazenje drugih postova od vesna korica Trazi   Navod vesna korica Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
vesna korica
Zlatni clan
Zlatni clan
France
23 listopad 2006
418 Postovi
dalija da li bi mi mogla napisati receptic za one tvoje kolacice pod snegom ili takonekako_nabavila sam malu cedilicu za limun i bas bih ih isprobala_joj zenske sto ja znam da objasnim sta mi treba_uzas svih uzasa .Valjda cu nauciti vremenom da objasnjavam bolje.ljubac

Poruka poslana od kucanica on 16 rujan 2008 u 00:25 - IP Logged
Pogled kucanica's Profil Profil   Trazenje drugih postova od kucanica Trazi   Navod kucanica Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
kucanica
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
08 veljača 2007
243 Postovi
Dalija, hvala ti na receptu za boeme. Ja sam ga isto cekala. U kolikom protvanu peces te tri kore, molim te? Salji nam jos slikica kolaca kad ih peces. Malo si ih zapostavila od torti. Pozdrav.

Poruka poslana od kadulja on 16 rujan 2008 u 12:37 - IP Logged
Pogled kadulja's Profil Profil   Trazenje drugih postova od kadulja Trazi   Navod kadulja Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
kadulja
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
08 travanj 2007
297 Postovi

Draga Vesna ovaj receptic koji trazis  nalati se na Najdrazim tortama str.7 i  zove se Planine pod snijegom.Slika ti je na strani 2 Moji kolaci.Ja stavim kremu od kosnica unutra sa ili bez cokolade(ovisi kako ko voli).Kremu po receptu nisam radila ali mislim da bi i ona mogla biti dobra.

Poruka poslana od vesna korica on 16 rujan 2008 u 21:21 - IP Logged
vesna korica
Zlatni clan
Zlatni clan
France
23 listopad 2006
418 Postovi
joj ljubac do neba kaduljice moja .mersi.

Poruka poslana od dalija on 17 rujan 2008 u 21:57 - IP Logged
dalija
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
07 travanj 2008
188 Postovi

Evo i mene ali malo kasno. Vidim da si Vesna dobila odgovor, ali Kadulja veli da nije radila po tom receptu ja jesam i osobno nisam previše oduševljena s kremom jer se dosta osjeti margarin. Kucanice protvanj u kojem pecem ove zadnje Boeme je 24x37.

PUSA SVIMA.

Poruka poslana od kucanica on 17 rujan 2008 u 23:58 - IP Logged
Pogled kucanica's Profil Profil   Trazenje drugih postova od kucanica Trazi   Navod kucanica Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
kucanica
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
08 veljača 2007
243 Postovi
Hvala dalija. Svidja mi se jako tvoj recept jer u kremu ne ide brasno nego puding i jer u jedan sloj kreme ide cokolada. Nadam se da se ne osjeti jako maslac i margarin u kremi jer je jedan sloj sa cokoladom i ja cu gore staviti cokoladnu glazuru. Inace nisam bas favorit boema bas zbog tog jakog osjeta maslaca ali moja sestra koja je jako daleko nazalost ih najvise voli od svih kolaca  a i moja okolina voli takav tip kolaca.  Meni osobno je zidovski kolac daleko finiji. Pozdrav. Kad peces kolace molim te slikaj ih i stavi slicice ovdje. Ako stignes naravno.

If you wish to post a reply to this thread you must first Login
Ako niste ve registrirani morate se registrirati register

Skok u forum Stranica of 11  Posalji odgovor na post Nova tema
Verzija za tiskanje Verzija za tiskanje