|
tek sam maloprije videla da si me trebala nema veze sto ti nisi zadovoljna ali smo mi ;bar ja; meni se dopada tvoj rad i ovo je prekrasno ;nije lazna skromnos nego ovo je odlicno ;za prvi put superiska .pazi sad receptic muslin buter krem
200 gr secera u kristalu
60ml vode
5 belanaca
450gr putera
ekstrat vanile
umutis belanca sa 50gr secera i to dobro;u posebnu posudu stavis vodu i ostatak secera da se kuha i to mora da se dobro ukuha .taj vruc sirup sipas u belanca polako i mutis i mutis dok se belanca ne prohlade i potpuno ohlade.ja imam robota pa on to lepo izlupa i prohladi ;kada se ta smesa prohladila iseces puter koji je odstojao na sobnoj temperaturi na kockice i polako dodajes u smesu belanaca i secera i nastavljas sa mucenjem.Znaci kockica putera po kockica i svo vreme mutis .netreba sve strpati od jednom jer ce se belanjak udaviti i nisi napravila nista i tako do kraja .na kraju dodas okus vanile i to je to .Ovaj buter krem mozes drzati u frizideru do 2 nedelje hermeticki zatvoren i dobar je za ruzice i listice.za ovo sto si ti lepo izvela i dobar je kao osnova za ticino.Kada se izvuce iz frizidera onda se ponovo umuti mikserom i to je to.AKO se dobro ne uradi i ne umuti postace vam tecan i opet ce biti promasaj.Znaci dobro ukuhan secer i dobro stucen belanjak su garancija da ce sve biti u redu i naravno puter se isto tako mora dobro sjediniti da se dobile lepa struktura .sjajnost .kreme .Ja licno ovo jakoo retko koristim posto je to sam maslac i jako je slatko.Ali kada mi zahvali za ruzice napravi bez problema samo onda naglasim da je to buterkrem i opet nema problema.LJUBAC
|