KiNet-ov kuhar Homepage KiNet-ov kuhar Homepage

Dobrodosao Gost Register Login Pretrazi Forum Prikazi listu clanova foruma
 Svi forumi
  Torte

Predmet Tema: Pahuljičine tortice  Posalji odgovor na post Nova tema
Poruka poslana od pahuljica on 13 ožujak 2008 u 17:40 - IP Logged
Pogled pahuljica's Profil Profil   Trazenje drugih postova od pahuljica Trazi   Navod pahuljica Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
pahuljica
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
24 veljača 2007
511 Postovi
Da ne mislite da sam se sasvim uljenila ... evo što sam ovih dana uradila...

-------------
...i svakim danom sve je sla'ja kad Nadalina muti jaja...

Poruka poslana od Baby Blue on 13 ožujak 2008 u 18:34 - IP Logged
Pogled Baby Blue's Profil Profil   Trazenje drugih postova od Baby Blue Trazi   Navod Baby Blue Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
Baby Blue
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
14 ožujak 2006
338 Postovi
Prelijepe su... ti ne mozes biti lijena!

Poruka poslana od kadulja on 13 ožujak 2008 u 19:25 - IP Logged
Pogled kadulja's Profil Profil   Trazenje drugih postova od kadulja Trazi   Navod kadulja Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
kadulja
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
08 travanj 2007
297 Postovi

Predivne su.Svaka cast.Fasciniras me draga.Morat cu doci kod tebe na tecaj,posebno za autobus.Moras mi reci koje boje kupujes.Ja uzimam boje u prahu ali izboj boja nije bas velik.Imam dosta ideja ali mi za to fale prave boje.Jos nesto....gdje kupujes ovako fine podstavke za torte.

Poruka poslana od pahuljica on 13 ožujak 2008 u 22:52 - IP Logged
Pogled pahuljica's Profil Profil   Trazenje drugih postova od pahuljica Trazi   Navod pahuljica Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
pahuljica
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
24 veljača 2007
511 Postovi
hvala...hvala na pohvalama!!

Kupujem ti gel boje u "sve i svašta". To ti imam nekoliko bojica pa kombiniram. Imam i ja u prahu, ali ih prije treba rastopiti u malo uzavrele vode, jer sam prah u šlagu ne daje neki učinak.

Podloge za torte su u stvari staklene daske za rezanje (u kuhinji). Kako su ove torte dosta teške nije mi palo na pamet ništa drugo nego ovo, pa nakon par dana pokupim to staklo od naručioca torte. Tako je gad živiš u maloj sredini pa nije teško napraviti đir i uzeti to...u velikom bi gradu to bilo nemoguće. Probala sam te teške torte nositi na kartonskoj podlozi koja nije tako tvrda i čvrsta za njih pa se torta malo lomi u transportu i nekad i šlag popuca. Naravno da takve torte ne radim za sve prilike.

Negdje sam čitala kako kombinirati ove boje sa šlagom da bi se dobila željena nijansa i normalno nemam pojma gdje. Kad uhvatim vremena potražit ću pa ču napisati na forumu.

Što se tiče instrukcija za rad sa ovim puficama VELIKO HVALA našoj Vesni koja mi je bila glavni učitelj i slikom i rječju. Ovaj medić je moj prvi rad na takav način. Malo jest zahtjevnije, jer treba miješati boje, pa treba puno nastavaka, kesica, pa sve isprljaš...

Kad stigneš u naše krajeve naći čemo se pa čemo razmijeniti iskustva.

-------------

Poruka poslana od pahuljica on 15 ožujak 2008 u 08:48 - IP Logged
pahuljica
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
24 veljača 2007
511 Postovi
vesnice, što se to dešava sa tvojim porukama...ovako je bila i a mom pm kad smo se pisale...nešto ti nije u redu na kompu...

nemoj e puno hvaliti...ja sam samo gledajući tvoje slikice i čitajući tvoje upute postigla to što jesam...hvala ti...

-------------

Poruka poslana od vesna korica on 16 ožujak 2008 u 11:47 - IP Logged
Pogled vesna korica's Profil Profil   Trazenje drugih postova od vesna korica Trazi   Navod vesna korica Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
vesna korica
Zlatni clan
Zlatni clan
France
23 listopad 2006
418 Postovi

ma ovo cudo tehnike je pomahnitalo pa samo stvara probleme.Tortilje za pricu samo tako  nastavi .Kada se budemo videle letos pokazat cu ti sta se radilo na seminaru u zagredu prosli tjedan.I ti kazs da si lenja hehehheheeh a jesi vrag nema sta .ljubac

Poruka poslana od pahuljica on 30 ožujak 2008 u 19:11 - IP Logged
pahuljica
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
24 veljača 2007
511 Postovi
evo drage moje...još sam bila vrijedna...

bilo je još nekih ali od brzine nisam stigla slikati...ali bit će još toga...živi bili...

ljubac za sve od pahuljice

-------------

Poruka poslana od kadulja on 30 ožujak 2008 u 21:26 - IP Logged
Pogled kadulja's Profil Profil   Trazenje drugih postova od kadulja Trazi   Navod kadulja Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
kadulja
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
08 travanj 2007
297 Postovi
Ljudi moji jeli to moguce.......Ovo je savrsenstvo bez mane.Ocarala si me potpuno.Krevet,posteljina,ljubavnici,ridjipet,mudante....lakirani nokti,neznam sta mi se vise svidja.Sve je perfektno napravljeno.Jednostavno se ne mogu nagledat.Vrtim gori doli,gledam jednu,pa drugu tortu i sta drugo reci osim BRAVO,BRAVO nasa forumska kiparice i slikarice.

Poruka poslana od vesna korica on 31 ožujak 2008 u 19:09 - IP Logged
Pogled vesna korica's Profil Profil   Trazenje drugih postova od vesna korica Trazi   Navod vesna korica Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
vesna korica
Zlatni clan
Zlatni clan
France
23 listopad 2006
418 Postovi

bome bome i ja vrtim gore dole i gledam i divim se .samo tako nastavi .bravo majstorice.svaka cast

Poruka poslana od Audehalija on 02 travanj 2008 u 21:36 - IP Logged
Pogled Audehalija's Profil Profil   Trazenje drugih postova od Audehalija Trazi   Navod Audehalija Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
Audehalija
Standardni clan
Standardni clan
Croatia
30 ožujak 2008
9 Postovi
Öva torta ti je ludnica. Kak si napravila grudnjak i bradavice? Imaš pribor za ticino?

-------------
AURORA

Poruka poslana od Audehalija on 02 travanj 2008 u 22:08 - IP Logged
Pogled Audehalija's Profil Profil   Trazenje drugih postova od Audehalija Trazi   Navod Audehalija Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
Audehalija
Standardni clan
Standardni clan
Croatia
30 ožujak 2008
9 Postovi
Cuj pahuljice ova gđa Vesna je ... ne znam kaj reči na te torte. Moja kćer oće onog miša, pa ja to ne napravim ni u ludilu.

-------------
AURORA

Poruka poslana od scone on 03 travanj 2008 u 02:53 - IP Logged
Pogled scone's Profil Profil   Trazenje drugih postova od scone Trazi   Navod scone Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
scone
Standardni clan
Standardni clan
Antarctica
06 veljača 2008
18 Postovi
ma samo me interesuje gdje ti vidi bradavice?
poz.

-------------
scone

Poruka poslana od vesna korica on 03 travanj 2008 u 21:40 - IP Logged
vesna korica
Zlatni clan
Zlatni clan
France
23 listopad 2006
418 Postovi
hvala hvala inace mis je poznati lik i jako se lepo crta i vrlo je lako napraviti.AKO treba pomoc samo javite tu sam da pomognem

Poruka poslana od pahuljica on 06 travanj 2008 u 10:33 - IP Logged
pahuljica
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
24 veljača 2007
511 Postovi
Drage moje...
evo ja pokušala...napravila...zamrzla...priljepila...zadovoljna nisam...
Naime tražila sam recept za buttercream sa kojim se rade ove slikice...našla sam nešto u američkim mjerama i sastojcima koji mi baš i nisu jasni...ja zamješala obični margarin i štaub pa obojala...obzirom da je slikica sasvim mala ne mora se niti jesti...ali za veće slike nije baš dobro...i dalje tragam za nekim receptom za kremu koja bi bila dobra za crtanje slike koja će se zamrznuti...

evo mog djela...

-------------

Poruka poslana od pahuljica on 06 travanj 2008 u 10:33 - IP Logged
pahuljica
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
24 veljača 2007
511 Postovi
Drage moje, evo ja pokušala jednu malu slikicu napraviti...zalediti i priljepiti na tortu...rezultati su tu...ja zadovoljna nisam...naravno smiksala sam butter cream po svom (samo margarin i šećer ulupala i bojala)...znam da to nije to ali pošto se radi samo o maloj slikici koja se neće jesti mislim da nije niti bitno...još jednom molim za nekakav jestivi recept za butter krem koji je podatan za crtanje i pisanje...

-------------

Poruka poslana od vesna korica on 06 travanj 2008 u 11:56 - IP Logged
vesna korica
Zlatni clan
Zlatni clan
France
23 listopad 2006
418 Postovi

tek sam maloprije videla da si me trebala  nema veze sto ti nisi zadovoljna ali smo mi ;bar ja; meni se dopada tvoj rad i ovo je prekrasno ;nije lazna skromnos nego ovo je odlicno ;za prvi put superiska .pazi sad  receptic muslin buter krem

200 gr secera u kristalu

60ml vode

5 belanaca

450gr putera

ekstrat vanile

umutis belanca sa 50gr secera i to dobro;u posebnu posudu stavis vodu i ostatak secera da se kuha i to mora da se dobro ukuha .taj vruc sirup sipas u belanca polako i mutis i mutis dok se belanca ne prohlade i potpuno ohlade.ja imam robota pa on to lepo izlupa i prohladi ;kada se ta smesa prohladila iseces puter koji je odstojao na sobnoj temperaturi na kockice i polako dodajes u smesu belanaca i secera i nastavljas sa mucenjem.Znaci kockica putera  po kockica i svo vreme mutis .netreba sve strpati od jednom jer ce se belanjak udaviti i nisi napravila nista i tako do kraja .na kraju dodas okus vanile i to je to .Ovaj buter krem mozes drzati u frizideru do 2 nedelje hermeticki zatvoren  i dobar je za ruzice i listice.za ovo sto si ti  lepo izvela i dobar je kao osnova za ticino.Kada se izvuce iz frizidera onda se ponovo umuti mikserom i to je to.AKO se dobro ne uradi i ne umuti postace vam tecan i opet ce biti promasaj.Znaci dobro ukuhan secer i dobro stucen belanjak su garancija da ce sve biti u redu i naravno puter se isto tako mora dobro sjediniti da se dobile lepa struktura .sjajnost .kreme .Ja licno ovo jakoo  retko koristim posto je to sam maslac i jako je slatko.Ali kada mi zahvali za ruzice napravi bez problema samo onda naglasim da je to buterkrem  i opet nema problema.LJUBAC

Poruka poslana od Audehalija on 06 travanj 2008 u 20:12 - IP Logged
Audehalija
Standardni clan
Standardni clan
Croatia
30 ožujak 2008
9 Postovi
Draga pahuljice da se javim za koju godinu? Super je a ja ni ne znam o čemu se radi?

-------------
AURORA

Poruka poslana od Audehalija on 06 travanj 2008 u 20:13 - IP Logged
Audehalija
Standardni clan
Standardni clan
Croatia
30 ožujak 2008
9 Postovi

E, draga kak da denem slike na forum?

-------------
AURORA

Poruka poslana od kinet on 07 travanj 2008 u 00:11 - IP Logged
Pogled kinet's Profil Profil   Trazenje drugih postova od kinet Trazi   Posjeta kinet's Homepage www   Navod kinet Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
kinet
Forum Admin
Forum Administrator
Croatia
29 ožujak 2001
61 Postovi

Evo ovdje imate upute:
http://www.kkuhar.com/forum/display_forum_topics.asp?ForumID=2&PagePosition=1

-------------
KiNet

Poruka poslana od milica on 07 travanj 2008 u 07:34 - IP Logged
Pogled milica's Profil Profil   Trazenje drugih postova od milica Trazi   Navod milica Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
milica
Forum Moderator
Forum Moderator
Croatia
18 rujan 2005
974 Postovi

Pahuljice,oderazala sa sliku koja je širila post,nadam se da se ne ljutiš,torta se lijepo vidi i na svim ostalim slikama.Ta je bila prva po redu,ako želiš,stavit ću je opet...ali u smanjenoj verziji..

-------------
po'kuvana,po'pečena

If you wish to post a reply to this thread you must first Login
Ako niste ve registrirani morate se registrirati register

Skok u forum Stranica of 5  Posalji odgovor na post Nova tema
Verzija za tiskanje Verzija za tiskanje