KiNet-ov kuhar Homepage KiNet-ov kuhar Homepage

Dobrodosao Gost Register Login Pretrazi Forum Prikazi listu clanova foruma
 Svi forumi
  Povrće

Predmet Tema: PRILOZI  Posalji odgovor na post Nova tema
Poruka poslana od pahuljica on 16 siječanj 2008 u 14:59 - IP Logged
Pogled pahuljica's Profil Profil   Trazenje drugih postova od pahuljica Trazi   Navod pahuljica Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
pahuljica
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
24 veljača 2007
511 Postovi
Quote: Originally posted by milica on 24 studeni 2006

Rori,ovo je moje" tajno tijesto za štrudlu":

50 dag glatkog brašna i malo soli,pomiješaj,stavi 1 dl ulja,ono je radi lakšeg razvlaeenja i 2 žlice bijelog octa,mlake vode, pa zamijesi na tvrdoau kao za rezance,ja nemam odre?enu kolieinu,ali ovo sto sam napisala su približne kolieine -voda je po potrebi.

Stavim sve u frižider u jednoj plastienoj posudi sa poklopcem,da odstoji oko pola sata,obavezno namažem sa uljem i poklopim.Ponekad tijesto odstoji i do sutra,naroeito ako trebam puno taj dan kuhati,uglavnom,što više stoji,bolje se razvlaei.

Na eistu krpu pospi brašno,ovu kolieinu tijesta izreži na 4-5 dijelova ,oblikuj okrugle krušiae,svaki uvaljaj u brašno,pa valjkom za tijesto razvaljavaj na debljinu koju hoaeš,stalno okreauai tijesto,pazi samo da se ne zalijepi za krpu (posipavaj sa brašnom),filaj eime želiš i pomoau krpe na kojoj si valjala,zarolaj,kad sve staviš u nauljen pleh,odozgo još malo premaži uljem i vodom,stavi peai,kad se ispeee,prekrij vlažnom krpom.Ma nema šanse da ti ne uspije!

I ja sam imala isti problem kao i ti,ali otkada ovako radim,nikada nisam imala problema, uvijek uspije!Moji doma obožavaju štrudle od jabuka,sira,višanja i trešanja,kad pogledaš koliko stoji u pekari komad štrudle(6-8 kn),jasno je,da je ne samo finije i zdravije ,nego i bitno jeftinije sam to smuakati,pogotovu zato jer nije ni najmanje teško.Oeekujem da probaš ovako napraviti i da izvijestiš kako je prošlo,sretno!

uredno prijavljujem da sam otkrila miličin recept i u 3 dana isprobala ga dva puta, punjenje slatki sir, slani sir i jabuke...milice zahvalna sam ti do neba...

toliko puta sam pokušavala sa tim tijestima ali uvijek sa velikom količinom koja se razvlači preko stola...pa pucalo...pa bilo debelo...ma tragedija, a sad znam i ja napraviti štrudlu ZAHVALJUJUĆI NAŠOJ MILICI...
prvi put sam koristila obično glatko brašno, a drugi put ono od podravke za tanka tijesta i oba puta je sve bilo za 10, moji prijatelji su bili oduševljeni, moji ukučani naročito, a ja pooonooosnaaaa

-------------
...i svakim danom sve je sla'ja kad Nadalina muti jaja...

Poruka poslana od pahuljica on 16 siječanj 2008 u 15:39 - IP Logged
Pogled pahuljica's Profil Profil   Trazenje drugih postova od pahuljica Trazi   Navod pahuljica Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
pahuljica
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
24 veljača 2007
511 Postovi
evo i slikica

učiteljice moja prokomentiraj me i ispravi što ne valja...

-------------

Poruka poslana od Rorryca on 17 siječanj 2008 u 11:31 - IP Logged
Pogled Rorryca's Profil Profil   Trazenje drugih postova od Rorryca Trazi   Navod Rorryca Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
Rorryca
Standardni clan
Standardni clan
Croatia
27 rujan 2007
44 Postovi
poznat mi je taj osjecaj kad se napokon napravi dobar strudel... i ja sam se s tim problemom dugo mucila... srica da je nasa draga Milica uskocila sa pravim receptom i savjetima... ja sam bila odusevljena, da takvo nesto i meni moze uspjeti... bravo draga pahuljice strudel ti izgleda savrseno! i jos si sve slikala... ma ti si cudo od zene!

-------------
Rori

Poruka poslana od pahuljica on 17 siječanj 2008 u 14:06 - IP Logged
pahuljica
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
24 veljača 2007
511 Postovi
...čitala sam rorry tvoje postove vezano za štrudel, isto sam se i ja tako osjećala kao i ti....

...a sad zahvaljujući našoj Milici i mi smo meštrovice od štrudela...

-------------

Poruka poslana od milica on 19 siječanj 2008 u 17:15 - IP Logged
Pogled milica's Profil Profil   Trazenje drugih postova od milica Trazi   Navod milica Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
milica
Forum Moderator
Forum Moderator
Croatia
18 rujan 2005
974 Postovi

Ma cure,bravo,ponosna sam na vas,eto vidite koliko je to jednostavno,čas posla,a ispale su ti upravo divno,predivno,nema se tu što komentirati,samo da ti skidam kapu jer su upravo savršene!!!Pahuljice moja,sjedni 5!

-------------
po'kuvana,po'pečena

Poruka poslana od pahuljica on 20 siječanj 2008 u 09:49 - IP Logged
pahuljica
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
24 veljača 2007
511 Postovi
...gospođo učiteljice, hvala!...

-------------

Poruka poslana od mimoza on 25 siječanj 2008 u 10:26 - IP Logged
Pogled mimoza's Profil Profil   Trazenje drugih postova od mimoza Trazi   Navod mimoza Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
mimoza
Standardni clan
Standardni clan
Croatia
22 siječanj 2008
6 Postovi

I ja sam također isproblal Milično tijesto za štrudlu i moram reći da je super. KAo prvo ne treba ti veliki stol za ravlačenje već se to može i na radnoj plohi. Podjelila sam tijesto na 6 djelova i punila jabukama. Odozgo sam mazala rastopljenim margarinom. Ne znam da li i tijesto treba škropiti maslacem ( ja nisam da ne bi bilo premasno). Poslije sam poklopila mokrom krpom i bilo je super

-------------
mimoza

Poruka poslana od milica on 25 siječanj 2008 u 21:25 - IP Logged
Pogled milica's Profil Profil   Trazenje drugih postova od milica Trazi   Navod milica Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
milica
Forum Moderator
Forum Moderator
Croatia
18 rujan 2005
974 Postovi

Bravo Mimoza!Točno tako kako si radila i treba raditi,i ja premazujem maslacem ili uljem i pokrijem mokrom krpom.Bravo,još jednom.

-------------
po'kuvana,po'pečena

If you wish to post a reply to this thread you must first Login
Ako niste ve registrirani morate se registrirati register

Skok u forum Stranica of 3  Posalji odgovor na post Nova tema
Verzija za tiskanje Verzija za tiskanje