|
|
|
| pahuljica |
 |
Zlatni clan
 |
 |
Croatia
24 veljača 2007
511 Postovi |
|
|
|
Quote: Originally posted by milica on 24 studeni 2006
Rori,ovo je moje" tajno tijesto za štrudlu": 50 dag glatkog brašna i malo soli,pomiješaj,stavi 1 dl ulja,ono je radi lakšeg razvlaeenja i 2 žlice bijelog octa,mlake vode, pa zamijesi na tvrdoau kao za rezance,ja nemam odre?enu kolieinu,ali ovo sto sam napisala su približne kolieine -voda je po potrebi. Stavim sve u frižider u jednoj plastienoj posudi sa poklopcem,da odstoji oko pola sata,obavezno namažem sa uljem i poklopim.Ponekad tijesto odstoji i do sutra,naroeito ako trebam puno taj dan kuhati,uglavnom,što više stoji,bolje se razvlaei. Na eistu krpu pospi brašno,ovu kolieinu tijesta izreži na 4-5 dijelova ,oblikuj okrugle krušiae,svaki uvaljaj u brašno,pa valjkom za tijesto razvaljavaj na debljinu koju hoaeš,stalno okreauai tijesto,pazi samo da se ne zalijepi za krpu (posipavaj sa brašnom),filaj eime želiš i pomoau krpe na kojoj si valjala,zarolaj,kad sve staviš u nauljen pleh,odozgo još malo premaži uljem i vodom,stavi peai,kad se ispeee,prekrij vlažnom krpom.Ma nema šanse da ti ne uspije! I ja sam imala isti problem kao i ti,ali otkada ovako radim,nikada nisam imala problema, uvijek uspije!Moji doma obožavaju štrudle od jabuka,sira,višanja i trešanja,kad pogledaš koliko stoji u pekari komad štrudle(6-8 kn),jasno je,da je ne samo finije i zdravije ,nego i bitno jeftinije sam to smuakati,pogotovu zato jer nije ni najmanje teško.Oeekujem da probaš ovako napraviti i da izvijestiš kako je prošlo,sretno!
uredno prijavljujem da sam otkrila miličin recept i u 3 dana isprobala ga dva puta, punjenje slatki sir, slani sir i jabuke...milice zahvalna sam ti do neba...
toliko puta sam pokušavala sa tim tijestima ali uvijek sa velikom količinom koja se razvlači preko stola...pa pucalo...pa bilo debelo...ma tragedija, a sad znam i ja napraviti štrudlu ZAHVALJUJUĆI NAŠOJ MILICI...
prvi put sam koristila obično glatko brašno, a drugi put ono od podravke za tanka tijesta i oba puta je sve bilo za 10, moji prijatelji su bili oduševljeni, moji ukučani naročito, a ja pooonooosnaaaa
------------- ...i svakim danom sve je sla'ja kad Nadalina muti jaja...
|
|
|
|
|
|
| pahuljica |
 |
Zlatni clan
 |
 |
Croatia
24 veljača 2007
511 Postovi |
|
|
|
evo i slikica

učiteljice moja prokomentiraj me i ispravi što ne valja...
|
|
|
|
|
|
| Rorryca |
 |
Standardni clan
 |
 |
Croatia
27 rujan 2007
44 Postovi |
|
|
|
poznat mi je taj osjecaj kad se napokon napravi dobar strudel... i ja sam se s tim problemom dugo mucila... srica da je nasa draga Milica uskocila sa pravim receptom i savjetima... ja sam bila odusevljena, da takvo nesto i meni moze uspjeti... bravo draga pahuljice strudel ti izgleda savrseno! i jos si sve slikala... ma ti si cudo od zene!
------------- Rori
|
|
|
|
|
|
| pahuljica |
 |
Zlatni clan
 |
 |
Croatia
24 veljača 2007
511 Postovi |
|
|
|
...čitala sam rorry tvoje postove vezano za štrudel, isto sam se i ja tako osjećala kao i ti....
...a sad zahvaljujući našoj Milici i mi smo meštrovice od štrudela...
|
|
|
|
|
|
| milica |
 |
Forum Moderator
 |
 |
Croatia
18 rujan 2005
974 Postovi |
|
|
|
|
Ma cure,bravo,ponosna sam na vas,eto vidite koliko je to jednostavno,čas posla,a ispale su ti upravo divno,predivno,nema se tu što komentirati,samo da ti skidam kapu jer su upravo savršene!!!Pahuljice moja,sjedni 5!
------------- po'kuvana,po'pečena
|
|
|
|
|