KiNet-ov kuhar Homepage KiNet-ov kuhar Homepage

Dobrodosao Gost Register Login Pretrazi Forum Prikazi listu clanova foruma
 Svi forumi
  Tijesto

Predmet Tema: Pogacice od cvaraka  Posalji odgovor na post Nova tema
Poruka poslana od aAida on 01 veljača 2008 u 19:54 - IP Logged
Pogled aAida's Profil Profil   Trazenje drugih postova od aAida Trazi   Navod aAida Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
aAida
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
23 studeni 2006
239 Postovi

Sad sam trčkarala po UN dijeti pa sam se ražalostila i pobjegla glavom bez obzira. Odmah sam oglaaaadnila, a  tamo, sjetih se, pun frižider čvaraka.... I to onih finih slavonskih, što su pečeni s mlijekom.

Hajd' jedna radosna tema

Pogačice od čvaraka

Dobacite mi kakav dobar recept za fine, slane i mirisne pogačice od čvaraka koje dobro pašu uz čašu vina. ( crnog )

Možda imamo nešto negdje, a meni promaklo ili nisam kopirala.

Poruka poslana od milica on 02 veljača 2008 u 07:10 - IP Logged
Pogled milica's Profil Profil   Trazenje drugih postova od milica Trazi   Navod milica Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
milica
Forum Moderator
Forum Moderator
Croatia
18 rujan 2005
974 Postovi

Ja  ne znam di je recepiš...imam ja neke za krump pogačice..kad nađem napišem...i da znaš reci kad ćeš peći da ja dođem na pogačice i vino...mogu ga i ponesti sa sobom...

-------------
po'kuvana,po'pečena

Poruka poslana od Puslica on 02 veljača 2008 u 20:12 - IP Logged
Pogled Puslica's Profil Profil   Trazenje drugih postova od Puslica Trazi   Navod Puslica Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
Puslica
Standardni clan
Standardni clan
Croatia
03 prosinac 2007
27 Postovi
Sada vidim da si otvorila i novi topic.
Zamijesi tijesto kao za salenjake (sa kvasom)
čvarke samelji na maąini za meso i ako volią u tu smjesu dodaj začine (papar ili crvena paprika).
Priprema tijesta je ista kao za salenjake (premazivanje i preklapanje.
Okruglim kalupom ih vadi i poredaj na lim i peci. Mi smo ih na poslu radili i odlični su. To nam je bio dio ponude za catering, uz ątapiće od lisnatog tijesta sa sezamom i hrenovke u lisnatom tijestu. Mislim da bi ono tvoje vino iąlo odlično sa svime time. A ako nema vina ja bi se sloľila i sa pivom. Nisam baą izbirljiva.

Poruka poslana od vesna korica on 02 veljača 2008 u 20:36 - IP Logged
Pogled vesna korica's Profil Profil   Trazenje drugih postova od vesna korica Trazi   Navod vesna korica Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
vesna korica
Zlatni clan
Zlatni clan
France
23 listopad 2006
418 Postovi
paz ti nje. ovdi pola foruma gladuje a ona nabacuje one opasno dobre i fine pogacice sa slavonskim cvarcima cvrljenim na mleku uuhhhhhhhhhhhhhhhh aida duso.Moram se sutra pozabavit imam ja dosta bakinih starih lalinskih receptica.samo moram stavit povez na usta da koji slucajno ne smazem posto i ja gladujem.ljubac

Poruka poslana od milica on 06 veljača 2008 u 16:05 - IP Logged
Pogled milica's Profil Profil   Trazenje drugih postova od milica Trazi   Navod milica Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
milica
Forum Moderator
Forum Moderator
Croatia
18 rujan 2005
974 Postovi

Pogačice sa čvarcima I                          Pogačice sa čvarcaima  II

25 dag brašna                                            50 dag brašna

25 dag čvaraka                                            30 dag čvaraka

3 žumanjka                                                  2 žumanjka

2 dag kvasca                                                1 DI GO kvasac

1 šalica mlijeka                                             6 dag maslac+10 dag brašna

10 dag masti                                                 (umjesto masti)

1,5 dl bijelog vina                                        sol,papar i mlijeko po potrebi

sol,papar

Prosijte brašno u zdjelu,dodajte mljevene čvarke,žumanjke,kvasac prethodno dignut u mlijeku,sol,papar,vino i zamijesite tijesto na dasci.Ostavite da stoji 1/2 sata.

Odležano tijesto razvallkjajte na 1 cm debelo,premažite mašću i preklopite kao knjigu,ponovite to još 2x u sat vremena.Zatim rastanjite tijesto na 2 com debelo i okruglim kalupm vadite pogačice pa na svakoj zasijecite kvadratiće po površini.Stavite ih u namašten pleh i premažite žutanjkom.Pecite na 250°C oko 20-25 min dok ne porumene.

-------------
po'kuvana,po'pečena

Poruka poslana od aAida on 06 veljača 2008 u 19:28 - IP Logged
Pogled aAida's Profil Profil   Trazenje drugih postova od aAida Trazi   Navod aAida Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
aAida
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
23 studeni 2006
239 Postovi

Radimo!

Brzo ću ja u akciju, dok još čvarci nisu nestali, smanjuje se zaliha u frižideru, sad sam otela  pa spremila za pogačice  manju količinu  u smrzivač....  od čistog straha, da mi sve ne pojedu. Dočekali su me prijekorni pogledi iz tri para zaprepaštenih očiju.  -  šta nam otimaš iz usta. -

Sva sreća da znam gdje ima još dobrih starinskih čvaraka, ne uvijek, ali ih ima.

Morati ću te pogačice malo uvježbati i onda te Milice, zovem na jedno grešno poslijepodne. Hvala ti na receptima. Kopirala sam i spremila.

Vesnice, volem ja i lale i lalinsku kujnu.

Ne moraš žuriti i biti u preši, ali kad nadješ vremena, počeprkaj malo po bakinim receptima. Rado ću nešto napraviti. Ne može biti drugačije nego dobro pa dobaci.

Hvala svima na odgovorima i pomoći u mojoj odlučnoj namjeri da se spreme pogačice vrijedne grijeha..

If you wish to post a reply to this thread you must first Login
Ako niste ve registrirani morate se registrirati register

Skok u forum  Posalji odgovor na post Nova tema
Verzija za tiskanje Verzija za tiskanje