|
|
|
| aAida |
 |
Zlatni clan
 |
 |
Croatia
23 studeni 2006
239 Postovi |
|
|
|
Upravo sam otkrila ovo, radila, izvrsno!!!! i odlučila da novo saznanje nesebično s vama podijelim:
PIVSKO, VINSKO TIJESTO ILI TIJESTO NA BAZI MINERALNE
125 ml mineralne vode ili 125 ml piva ili 125 ml vina - ovisno o vrsti pohanja)
100 g glatkog brašna
2 žutanjka
2 bjelanjka - snijeg
malo muškatnog naribanog oraščića
sol
2 žlice toplog maslaca
Izmiksati brašno s pivom, dodati žutanjke, muškatni oraščić, prstohvat soli i topli maslac. Napraviti gušće tijesto. Ostaviti 30 min da miruje u frižideru.
Dodati pažljivo uz miješanje kuhačom snijeg od bjelanjka i krenuti s pohanjem.
Povrće nasoliti, svaki komad umočiti u tijesto i što je moguće brže ispeći u vrelom ulju. Povrće treba plivati u ulju.
Mrkvu, karfiol, brokoli - deblje komadiće na kratko blanširati. Tek onda tunkati u masu za pohanje.
pivsko tijesto: služi za pohanje šampinjona, karfiola, brokolija, mrkve, tikvica. melancana i voća - banane, ananas,
vinsko tijesto: dobro je za jabuke, ribe, lignje i sl
na bazi mineralne : isto je dobro i za povrce.
|
|
|
|
|
|
| milica |
 |
Forum Moderator
 |
 |
Croatia
18 rujan 2005
974 Postovi |
|
|
|
|
Probat ću,svakako.
------------- po'kuvana,po'pečena
|
|
|
|
|
|
| Baby Blue |
 |
Zlatni clan
 |
 |
Croatia
14 ožujak 2006
338 Postovi |
|
|
|
|
Pivsko tijesto sjajno je za smudja - ako se domognete te kraljevske ribice, pohanje u pivskom tijestu najbolji je izbor!
|
|
|
|
|
|
| aAida |
 |
Zlatni clan
 |
 |
Croatia
23 studeni 2006
239 Postovi |
|
|
|
|
Ja sam danas u vinskom tijestu pohala šarana i ikru. Puno mi je bolje nego s prezlama.
A gdje da se tu dočepam smuđa?
|
|
|
|
|
|
| plavuša |
 |
Standardni clan
 |
 |
Croatia
25 kolovoz 2007
31 Postovi |
|
|
|
|
Moram vam priznati kako poham na pariški vec skoro deset godina (tijesto kao za palacinke) a ovo mi je otkrice i zahvaljujem aidi
|
|
|
|
|
|
| Rorryca |
 |
Standardni clan
 |
 |
Croatia
27 rujan 2007
44 Postovi |
|
|
|
|
javljam da sam isprobala Aida tvoje tijesto za pohanje, ono sa mineralnom vodom, nisam mogla odoliti stavila sam malo i vina, ispalo je fantasticno, mekano, djeca su bila odusevljena... Aida hvala na receptu. nisam rekla da sam pohala piletinu isjecenu na duge trake i kaol. ispala je puna zdjela, bit ce i danas za rucak.
htjela sam za vikend isprobati i snicele od psenice, ali sam zaboravila staviti preko noci psenicu da se moci, pa ce pricekati slijedeci vikend.
------------- Rori
|
|
|
|
|
|
| Kristina |
 |
Standardni clan
 |
 |
Croatia
25 studeni 2006
21 Postovi |
|
|
|
I ja sam jucer isprobala Aidin recept za tijesto za pohanje. Kupila sam filete grgeca i spohala ih u tijestu sa vinom. Kako mi je ostalo jos tijesta, a bilo mi ga je zao baciti, u frizderu sam imala sampinjona pa sam i njih ubacila u tijesto. Odusevljena sam! Odlicno je ispalo. Uz to sam napravila umak od vrhnja i vina sa safranom i skuhala rizu u slanoj vodi. Kakav rucak!
------------- Kiki
|
|
|
|
|
|
| milica |
 |
Forum Moderator
 |
 |
Croatia
18 rujan 2005
974 Postovi |
|
|
|
|
Kiki,oću taj recept za umak od vina i vrhnja,molim te!
|
|
|
|
|
|
| aAida |
 |
Zlatni clan
 |
 |
Croatia
23 studeni 2006
239 Postovi |
|
|
|
|
Veseli me, da ste isprobali to tijesto. Radila sam prije i s tijestom za palačinke i drugim pivskim tijestom, ali ovo mi je dobro. Osim toga, vina i mineralne imam uvijek, a pivo u kući baš i nije zakon, usprkos reklame.
Kad sam ga prvi put napravila, smatrala sam da je to nekako mala količina. Prevarila sam se.
Kristina, dala si mi ideju za sutrašnji ručak- imam još velikih puhara ( ličkih - promjer 15 cm. ). Sutra poham gljivlje šnicle. Mogla bih uz tartar sos, (ako se ne smiluješ i ne pošalješ taj svoj umak-zvuči interesantno.)
BB, hvala na obavijesti. Bojim se, da smuđa tu neću kupovati. Nema veze, obećali su mi da idemo u posjete u Vukovar, a domaći pričaju da ribe love s košarama. I onda od njih prave pljeskavice. Sad, hm, ovo s košarama , lovačke priče, ali zbilja rade pljeskavice.
Biti ću sretna ako na tržnici nađem kakvog smuđa.
|
|
|
|
|
|
| Baby Blue |
 |
Zlatni clan
 |
 |
Croatia
14 ožujak 2006
338 Postovi |
|
|
|
|
Aida, ne znam je li zaista od smudja rade pljeskavice, ali od stuke ih i ja radim. Naime, stuka ima silno puno kosti (sitnog draca), pa je za djecu, a i za velike, dobar nacin uzivanja u stukinom mesu tako da je sitno sitno sameljes, a onda pravis pljeskavice. Mi to zovemo stukburger!
|
|
|
|
|
|
| Kristina |
 |
Standardni clan
 |
 |
Croatia
25 studeni 2006
21 Postovi |
|
|
|
|
Sorry Milice sto kasnim, ali nisam stigla prije! Evo umaka!
UMAK OD SAFRANA
40 g maslaca
1 glavica luka
100 ml bijelog vina
200 ml slatkog vrhnja
100 ml kiselog vrhnja
sol, papar
1 zlicica safrana
Na 30 g maslaca se preprzi luk da postane staklast. Zalije se vinom i pusti malo da ispari. Dodati oba vrhnja, sol i papar. Neka prokipi par minuta da se smjesa ujednaci pa procijediti kroz sito i baciti luk. U dobivenu masu dodati ostatak maslaca i safran, te prokuhati.
Meni je odlican uz pohanu ribu, nisam ga nikad probala servirati uz nesto drugo.
------------- Kiki
|
|
|
|
|
|
| milica |
 |
Forum Moderator
 |
 |
Croatia
18 rujan 2005
974 Postovi |
|
|
|
|
Odlično hvala.Po sastojcima mi se čini da ide i uz piletinu i puretinu,kad probam javim ti kako je bilo.
|
|
|
|
|
|
| moja dalmacija |
 |
Standardni clan
 |
 |