KiNet-ov kuhar Homepage KiNet-ov kuhar Homepage

Dobrodosao Gost Register Login Pretrazi Forum Prikazi listu clanova foruma
 Svi forumi
  Meso

Predmet Tema: Tijesto za pohanje  Posalji odgovor na post Nova tema
Poruka poslana od aAida on 06 veljača 2008 u 19:47 - IP Logged
Pogled aAida's Profil Profil   Trazenje drugih postova od aAida Trazi   Navod aAida Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
aAida
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
23 studeni 2006
239 Postovi

Upravo sam otkrila ovo, radila, izvrsno!!!! i odlučila da novo saznanje nesebično s vama podijelim:

PIVSKO, VINSKO  TIJESTO ILI TIJESTO NA BAZI MINERALNE

125 ml mineralne vode ili 125 ml piva  ili 125 ml  vina - ovisno o vrsti pohanja)

100 g glatkog brašna

2 žutanjka

2 bjelanjka - snijeg

malo muškatnog naribanog oraščića

sol

2 žlice toplog maslaca

Izmiksati brašno s pivom, dodati žutanjke, muškatni oraščić, prstohvat soli i topli maslac. Napraviti gušće tijesto. Ostaviti 30 min da miruje u frižideru.

Dodati pažljivo uz miješanje kuhačom snijeg od bjelanjka i krenuti s pohanjem.

Povrće nasoliti, svaki komad umočiti u tijesto i što je moguće brže ispeći u vrelom ulju. Povrće treba plivati u ulju.

Mrkvu, karfiol, brokoli - deblje komadiće na kratko blanširati. Tek onda tunkati u masu za pohanje.

pivsko tijesto: služi za pohanje šampinjona, karfiola, brokolija, mrkve, tikvica. melancana i voća - banane, ananas,

vinsko tijesto: dobro je za  jabuke, ribe, lignje i sl

na bazi mineralne : isto je dobro i za povrce.

Poruka poslana od milica on 07 veljača 2008 u 08:13 - IP Logged
Pogled milica's Profil Profil   Trazenje drugih postova od milica Trazi   Navod milica Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
milica
Forum Moderator
Forum Moderator
Croatia
18 rujan 2005
974 Postovi

Probat ću,svakako.

-------------
po'kuvana,po'pečena

Poruka poslana od Rorryca on 07 veljača 2008 u 12:50 - IP Logged
Pogled Rorryca's Profil Profil   Trazenje drugih postova od Rorryca Trazi   Navod Rorryca Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
Rorryca
Standardni clan
Standardni clan
Croatia
27 rujan 2007
44 Postovi

jako se radujem necem novom..sigurno cu isprobati...mozda i piletinu ubacim...

-------------
Rori

Poruka poslana od Baby Blue on 07 veljača 2008 u 17:12 - IP Logged
Pogled Baby Blue's Profil Profil   Trazenje drugih postova od Baby Blue Trazi   Navod Baby Blue Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
Baby Blue
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
14 ožujak 2006
338 Postovi
Pivsko tijesto sjajno je za smudja - ako se domognete te kraljevske ribice, pohanje u pivskom tijestu najbolji je izbor!

Poruka poslana od aAida on 07 veljača 2008 u 20:43 - IP Logged
Pogled aAida's Profil Profil   Trazenje drugih postova od aAida Trazi   Navod aAida Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
aAida
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
23 studeni 2006
239 Postovi

Ja sam danas u vinskom tijestu pohala šarana i ikru. Puno mi je bolje nego s prezlama.

A gdje da se tu dočepam smuđa?

Poruka poslana od plavuša on 07 veljača 2008 u 22:02 - IP Logged
Pogled plavuša's Profil Profil   Trazenje drugih postova od plavuša Trazi   Navod plavuša Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
plavuša
Standardni clan
Standardni clan
Croatia
25 kolovoz 2007
31 Postovi
Moram vam priznati kako poham na pariški vec skoro deset godina (tijesto kao za palacinke) a ovo mi je otkrice i zahvaljujem aidi

Poruka poslana od Baby Blue on 07 veljača 2008 u 22:35 - IP Logged
Pogled Baby Blue's Profil Profil   Trazenje drugih postova od Baby Blue Trazi   Navod Baby Blue Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
Baby Blue
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
14 ožujak 2006
338 Postovi
Quote: Originally posted by aAida on 07 veljača 2008

Ja sam danas u vinskom tijestu pohala šarana i ikru. Puno mi je bolje nego s prezlama.

A gdje da se tu dočepam smuđa?

Vidjela sam danas u Intersparu filete smudja... cijena je nebu pod oblacima. Smudja zna biti u ribarnici na trznici u Dubravi. Inace, meni stize iz Slavonije, pravi dunavski - postena razmjena za kolace koje tamo saljem Za juniora ga poham u pivskom tijestu, za mene i muza u pecnici....

Poruka poslana od Rorryca on 11 veljača 2008 u 12:26 - IP Logged
Pogled Rorryca's Profil Profil   Trazenje drugih postova od Rorryca Trazi   Navod Rorryca Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
Rorryca
Standardni clan
Standardni clan
Croatia
27 rujan 2007
44 Postovi

javljam da sam isprobala Aida tvoje tijesto za pohanje, ono sa mineralnom vodom, nisam mogla odoliti stavila sam malo i vina, ispalo je fantasticno, mekano, djeca su bila odusevljena... Aida hvala na receptu. nisam rekla da sam pohala piletinu isjecenu na duge trake i kaol. ispala je puna zdjela, bit ce i danas za rucak.

htjela sam za vikend isprobati i snicele od psenice, ali sam zaboravila staviti preko noci psenicu da se moci, pa ce pricekati slijedeci vikend.

-------------
Rori

Poruka poslana od Kristina on 17 veljača 2008 u 13:40 - IP Logged
Pogled Kristina's Profil Profil   Trazenje drugih postova od Kristina Trazi   Navod Kristina Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
Kristina
Standardni clan
Standardni clan
Croatia
25 studeni 2006
21 Postovi
I ja sam jucer isprobala Aidin recept za tijesto za pohanje. Kupila sam filete grgeca i spohala ih u tijestu sa vinom. Kako mi je ostalo jos tijesta, a bilo mi ga je zao baciti, u frizderu sam imala sampinjona pa sam i njih ubacila u tijesto. Odusevljena sam! Odlicno je ispalo. Uz to sam napravila umak od vrhnja i vina sa safranom i skuhala rizu u slanoj vodi. Kakav rucak!

-------------
Kiki

Poruka poslana od milica on 20 veljača 2008 u 08:13 - IP Logged
Pogled milica's Profil Profil   Trazenje drugih postova od milica Trazi   Navod milica Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
milica
Forum Moderator
Forum Moderator
Croatia
18 rujan 2005
974 Postovi

Kiki,oću taj recept za umak od vina i vrhnja,molim te!

-------------
po'kuvana,po'pečena

Poruka poslana od aAida on 22 veljača 2008 u 16:16 - IP Logged
aAida
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
23 studeni 2006
239 Postovi

Veseli me, da ste isprobali to tijesto. Radila sam prije i s tijestom za palačinke i drugim pivskim tijestom, ali ovo mi je dobro. Osim toga, vina i mineralne imam uvijek, a pivo u kući baš i nije zakon, usprkos reklame.

Kad sam ga prvi put napravila, smatrala sam da je to nekako mala količina. Prevarila sam se.

Kristina, dala si mi ideju za sutrašnji ručak- imam još velikih puhara ( ličkih - promjer 15 cm. ). Sutra poham gljivlje šnicle. Mogla bih uz tartar sos, (ako se ne smiluješ i ne pošalješ taj svoj umak-zvuči interesantno.)

BB, hvala na obavijesti. Bojim se, da smuđa tu neću kupovati. Nema veze, obećali su mi da idemo u posjete u Vukovar, a domaći pričaju da ribe love s košarama. I onda od njih prave pljeskavice. Sad, hm, ovo s košarama , lovačke priče, ali zbilja rade pljeskavice.

Biti ću sretna ako na tržnici nađem kakvog smuđa.

Poruka poslana od Baby Blue on 22 veljača 2008 u 20:03 - IP Logged
Baby Blue
Zlatni clan
Zlatni clan
Croatia
14 ožujak 2006
338 Postovi
Aida, ne znam je li zaista od smudja rade pljeskavice, ali od stuke ih i ja radim. Naime, stuka ima silno puno kosti (sitnog draca), pa je za djecu, a i za velike, dobar nacin uzivanja u stukinom mesu tako da je sitno sitno sameljes, a onda pravis pljeskavice. Mi to zovemo stukburger!

Poruka poslana od Kristina on 24 veljača 2008 u 17:56 - IP Logged
Pogled Kristina's Profil Profil   Trazenje drugih postova od Kristina Trazi   Navod Kristina Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
Kristina
Standardni clan
Standardni clan
Croatia
25 studeni 2006
21 Postovi

Sorry Milice sto kasnim, ali nisam stigla prije! Evo umaka!

UMAK OD SAFRANA

40 g maslaca

1 glavica luka

100 ml bijelog vina

200 ml slatkog vrhnja

100 ml kiselog vrhnja

sol, papar

1 zlicica safrana

Na 30 g maslaca se preprzi luk da postane staklast. Zalije se vinom i pusti malo da ispari. Dodati oba vrhnja, sol i papar. Neka prokipi par minuta da se smjesa ujednaci pa procijediti kroz sito i baciti luk. U dobivenu masu dodati ostatak maslaca i safran, te prokuhati.

Meni je odlican uz pohanu ribu, nisam ga nikad probala servirati uz nesto drugo.

-------------
Kiki

Poruka poslana od milica on 25 veljača 2008 u 17:18 - IP Logged
milica
Forum Moderator
Forum Moderator
Croatia
18 rujan 2005
974 Postovi

Odlično hvala.Po sastojcima mi se čini da ide i uz piletinu i puretinu,kad probam javim ti kako je bilo.

-------------
po'kuvana,po'pečena

Poruka poslana od moja dalmacija on 03 ožujak 2008 u 00:37 - IP Logged
Pogled moja dalmacija's Profil Profil   Trazenje drugih postova od moja dalmacija Trazi   Posjeta moja dalmacija's Homepage www   Navod moja dalmacija Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
moja dalmacija
Standardni clan
Standardni clan
Croatia
03 ožujak 2008
5 Postovi
Quote: Originally posted by milica on 07 veljača 2008

Probat ću,svakako.

-------------
dalmacija moja inspiracija

Poruka poslana od moja dalmacija on 03 ožujak 2008 u 00:39 - IP Logged
Pogled moja dalmacija's Profil Profil   Trazenje drugih postova od moja dalmacija Trazi   Posjeta moja dalmacija's Homepage www   Navod moja dalmacija Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
moja dalmacija
Standardni clan
Standardni clan
Croatia
03 ožujak 2008
5 Postovi
metoda je poznata...ali je uvijek dobro da se zna za prakticnost...

-------------
dalmacija moja inspiracija

Poruka poslana od crvena on 25 ožujak 2008 u 22:04 - IP Logged
Pogled crvena's Profil Profil   Trazenje drugih postova od crvena Trazi   Posjeta crvena's Homepage www   Navod crvena Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
crvena
Standardni clan
Standardni clan
Italy
09 travanj 2006
88 Postovi
Ako pohate na klasican nacin, probajte umjesto mrvica staviti palentu, dobice te boju zlata,a radi se o izgledu i okusu.
Skoro da zaboravih, jos dodajte sitno ali bas sitno naseckanog persuna. Nam njam.....

-------------
kuhanje je moja srast,al nevolim kad je mast.
Vise ulja da ne zulja

Poruka poslana od milica on 26 ožujak 2008 u 22:19 - IP Logged
milica
Forum Moderator
Forum Moderator
Croatia
18 rujan 2005
974 Postovi

Crvena,pa di si ti ženo?

Falili su mi tvoji recepti i savjeti.Drago mi je da si opet sa nama!Kad će neki super receptić?Radila sam tvoju pitu od puno kora,djavolske šnicle i prilog od penice.

-------------
po'kuvana,po'pečena

If you wish to post a reply to this thread you must first Login
Ako niste ve registrirani morate se registrirati register

Skok u forum  Posalji odgovor na post Nova tema
Verzija za tiskanje Verzija za tiskanje