KiNet-ov kuhar Homepage KiNet-ov kuhar Homepage

Dobrodosao Gost Register Login Pretrazi Forum Prikazi listu clanova foruma
 Svi forumi
  Ostali recepti

Predmet Tema: Mousse  Posalji odgovor na post Nova tema
Poruka poslana od mikica on 31 svibanj 2007 u 22:34 - IP Logged
Pogled mikica's Profil Profil   Trazenje drugih postova od mikica Trazi   Navod mikica Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
mikica
Zlatni clan
Zlatni clan

30 travanj 2006
233 Postovi

Dobila sam recepte za dva super moussa koja sam oba probala!

Mousse au Chokolade

200 gr crne eokolade(70 %)

100 gr. mlijeene eokolade

1 dl. mlijeka

3 dl. šlaga

3 jaja

1 velika žlica šeaera

Eokoladu istopiti u mlijeku(ja sam to ueinila u mikrovalnoj).Žumanjke umutiti u eokoladu.Bjelanjke tuai sa šeaerom i dodati u masu.Na kraju dodati i umuaeni šlag(lagano).Masu staviti hladiti u frižider preko noai.Vaditi velikom žlicom ili vadilicom za sladoled.

Mousse au Chokolade II

300 gr. toblerone eokolade koju treba otopiti.2 jaja umutiti sa 2 žlice šeaera i dodati u eokoladu.Na kraju lagano dodati 4 dl. istueenog šlaga.Staviti hladiti.

Mousse od bijele eokolade

U modlu za tortu staviti bisvit od 2 jaja ili kekse umoeene u mlijeko.U originalnom receptu do?e 250 gr. lisnatog tijesta koje se razvalja malo veae od modle za trotu,jer se jako skupi.Pospe se sa 3 žlice šeaera i 40. gr badema rezanog na listiae.To se peee 20 minutana 200°C.

Kada se ohladi to se stavi u modlu za torte i na to se poslaže 400 gr. rezanih jagoda.Na to preliti kremu.

Krema:

300 gr. bijele eokolade

3 lista želatine

3 dcl. šlaga

150 gr mascarpone-a

Eokoladu istopiti sa 1 dcl šlaga i u mlako dodati omekšalu želatini.Dodati hladni mascarpone i ostatak šlaga koje smo istukli. Preliti sve preko jagoda i staviti obavezno hladiti u frižider preko noai.Drugi dan izvaditi iz modle,ukrasiti sa ostatkom šlaga i cijelim lijepim jagodama.

Poruka poslana od milica on 31 svibanj 2007 u 22:49 - IP Logged
Pogled milica's Profil Profil   Trazenje drugih postova od milica Trazi   Navod milica Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
milica
Forum Moderator
Forum Moderator
Croatia
18 rujan 2005
974 Postovi

Mikice,znaš ti što treba.... pusa tebi i onome tko je odao receptić...

Poruka poslana od milica on 06 lipanj 2007 u 07:45 - IP Logged
Pogled milica's Profil Profil   Trazenje drugih postova od milica Trazi   Navod milica Navod   Posalji privatnu poruku Send Msg  
milica
Forum Moderator
Forum Moderator
Croatia
18 rujan 2005
974 Postovi

Poštovanog administratora molim da ovaj topić premjesti pod temu torte ili temu kolači.Smatram da su recepti izvrsni i šteta da se izgube pod "ostalo",naime ja sa mousseom često filam beze kore,a isto tako često ga služim sa šlagom kao samostalan desert.

Hvala lijepo,unaprijed.

If you wish to post a reply to this thread you must first Login
Ako niste ve registrirani morate se registrirati register

Skok u forum  Posalji odgovor na post Nova tema
Verzija za tiskanje Verzija za tiskanje