|
Dobila sam recepte za dva super moussa koja sam oba probala!
Mousse au Chokolade
200 gr crne eokolade(70 %)
100 gr. mlijeene eokolade
1 dl. mlijeka
3 dl. šlaga
3 jaja
1 velika žlica šeaera
Eokoladu istopiti u mlijeku(ja sam to ueinila u mikrovalnoj).Žumanjke umutiti u eokoladu.Bjelanjke tuai sa šeaerom i dodati u masu.Na kraju dodati i umuaeni šlag(lagano).Masu staviti hladiti u frižider preko noai.Vaditi velikom žlicom ili vadilicom za sladoled.
Mousse au Chokolade II
300 gr. toblerone eokolade koju treba otopiti.2 jaja umutiti sa 2 žlice šeaera i dodati u eokoladu.Na kraju lagano dodati 4 dl. istueenog šlaga.Staviti hladiti.
Mousse od bijele eokolade
U modlu za tortu staviti bisvit od 2 jaja ili kekse umoeene u mlijeko.U originalnom receptu do?e 250 gr. lisnatog tijesta koje se razvalja malo veae od modle za trotu,jer se jako skupi.Pospe se sa 3 žlice šeaera i 40. gr badema rezanog na listiae.To se peee 20 minutana 200°C.
Kada se ohladi to se stavi u modlu za torte i na to se poslaže 400 gr. rezanih jagoda.Na to preliti kremu.
Krema:
300 gr. bijele eokolade
3 lista želatine
3 dcl. šlaga
150 gr mascarpone-a
Eokoladu istopiti sa 1 dcl šlaga i u mlako dodati omekšalu želatini.Dodati hladni mascarpone i ostatak šlaga koje smo istukli. Preliti sve preko jagoda i staviti obavezno hladiti u frižider preko noai.Drugi dan izvaditi iz modle,ukrasiti sa ostatkom šlaga i cijelim lijepim jagodama.
|